Program i statut partije

Go down

Program i statut partije

Komentar  Aleksa Mungos on Mon Aug 24, 2009 5:17 pm

Program i statut partije
Službeni statut Radničke Partije eBiH sastoji se od sedamnaest (17) tačaka . Program se sastoji od ekonomskog, vojnog, političkog, vrhovnog te promidžbenog dijela. Program ne pokazuje samo mišljenje predsjednika partije već i svakog člana partije.

STATUT

Članak 1.
Radnička Partija eBiH (RP eBiH) je socijalistička Partija; Partija krajnje ljevičarskog opredjeljenja.

Članak 2.
RPeBiH se zalaze za egalitarizam, jednakost svih clanova partije koji se slazu sa programom i statutom.

Članak 3.
Radniča Partije djeluje i postoji samo u web igri ˝eRepublik˝. Također, odbijamo svako povezivanje sa stvarnim strankama iz stvarnog života te napominjemo da RP nije rađena po primjeru stranke iz stvarnoga života (, iz RL-a).

Članak 4.
Radniča Partije djeluje na teritoriju eBosne i Hercegovine, te sukladno s time, svaki građanin iznad 13. levela (tako nalažu pravila igre) može postati punopravni član naše zajednice ukoliko se slaže sa programom i statutom naše stranke, Radničke Partije eBosne i Hercegovine.

Članak 5.
RP se zalaže za radnička prava kako u eBiH tako i u eSvijetu; svoje ciljeve ostvaruje mirnim i nenasilnim putem.

Članak 6.
U svrhu promidžbe i propagande, RP izdaje svoje glasilo preko privatnih novina provjerenih Članova Partije. Predsjednik i/ili Sekretar su zaduženi za odobravanje štampanja.

Članak 7.
Rad i razvijanje stranka održava se na službenom chatu stranke, također preko in-game poruka određene grupe aktivnih i punopravnih članova.

Članak 8.
Svim članovima stranke je izričito ZABRANJENO da pišu i govore svoja mišljenja u ime stranke ukoliko to nije odobreno od vrha stranke.

Članak 9.
RP donosi svoje zakone, način djelovanja te manifest natpolovičnom odlukom punopravnih članova stranke prisutnih na sastancima koji se održavaju na chatu ili natpolovičnom većinom Centralnog Komiteta na chatu.

Članak 10.
Član može dati ostavku na funkciju koju obavlja. Razriješiti dužnosti člana koji obavlja određenu funkciju unutar stranke može se natpolovičnom večinom glasova članova Centralnog Komiteta te uz pristanak predsjednika stranke.

Članak 11.
U koliko član Partije ne djeluje u skladu s programom i statutom stranke, partija će se ograditi od njegovog daljenjeg djelovanja putem službenog glasila.

Članak 12.
Raspravu o djelovanju te o izmjeni statuta i manifesta stranke može pokrenuti svaki član RP-e.

Članak 13.
Izmjenu statuta ili manifesta kao i način djelovanja stranke prethodi natpolovična odluka glasova punopravnih članova stranke.

Članak 14.
Novoizabrani predsjednik partije daje dužnost kojom se obvezuje da će mandat ispoštovati do isteka.

Članak 15.
Novoizabrani predsjednik mora u roku od dva dana (48 sati) izdati manifest za tekući mandat ili nastaviti djelovati po trenutnom.

Članak 16.
Predsjednik RP-e može imati neograničen broj mandata dokle god ima podršku većine stranke.

Članak 17.
Predsjednik Radničke Partije mora biti uzor drugim članovima i provodnik statuta te manifesta. U slučaju nepoštivanja, od strane predsjednika, statuta te u slućaju većeg kršenja pravila partije, predsjednik će biti primoran napustiti čelništvo i članstvo partije.VODSTVO PARTIJE

Predsjednik-vođa partije te njezin punopravni član. Predsjednik mora biti uzor drugim članovima te mora voditi stranku u skladu statuta i manifesta.

Sekretar - uz predsjednika vodi službeno glasilo partije. Sekretar ima sve ovlasti kao i predsjednik kada je predsjednik odsutan.

Centralni komitet - čine predsjednik, sekretar, blagajnik, članovi kongresa i član skoeBiH koji izvršavaju funkcije obavještavanja novih članova partije, organizovanje sastanaka, upravljanje partijskim firmama, vrbovanje novih članova i kontrolu budžeta partije.

Svo vodstvo partije mora biti uzor drugim članovima te moraju raditi u skladu sa pravilima stranke kao i manifestu te statutu.
avatar
Aleksa Mungos
Predsjednik Partije
Predsjednik Partije

Broj komentara : 39
Join date : 2009-08-24
Age : 28
Mjesto : West Srpska Republic

Vidi profil korisnika http://radnickapartija.bosnianforum.com

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu